Vernieuwd keurmerk sinds 1 januari 2015

23-10-2015

Er is een antwoord op de –helaas– succesvolle methodes die autodieven toepassen: het Keurmerk voor Voertuigbeveiliging. In 2015 is een belangrijke vernieuwing doorgevoerd: het Zelflerend Keurmerk voor af-fabrieksystemen.

Zelflerend Keurmerk voor af-fabrieksystemen

Het Keurmerk houdt de effectiviteit van af-fabrieksystemen nauwlettend in de gaten. Als blijkt dat autodieven het alarmsysteem van een nieuwe auto hebben gehackt, neemt Kiwa contact op met de autofabrikant. Deze zorgt op zijn beurt voor een update van het systeem. Mocht de fabrikant geen aanpassingen doen, dan wordt de goedkeuring ingetrokken. Zo bent en blijft u verzekerd van een effectief beveiligingssysteem.

‘Eigen autorisatie’ is hét antwoord op nieuwe diefstalmethodes

Autodieven proberen vaak van buitenaf of via de OBD-stekker het informatienetwerk van de auto te bereiken. Langs die weg kunnen ze het alarmsysteem of de startonderbreker uitschakelen. Met een after-marketsysteem kan het systeem alleen met ‘eigen autorisatie’ uitgeschakeld worden. Daarmee is het voor de autodief zo goed als onmogelijk om het voertuig ongestoord mee te nemen.
‘Eigen autorisatie’ is ook hét antwoord op de diefstalgevoelige 'keyless entry' en 'keyless go'-systemen. Hiermee lukt het criminelen niet meer het signaal van de handzender te verlengen. Daardoor kunnen ze uw auto niet meer snel en zonder inbraakschade meenemen.


Jammingdetectie maakt herstarten onmogelijk

Jamming is het verstoren van de communicatie, waardoor het volgsysteem na diefstal de positie niet meer door kan geven aan de meldkamer. Jammingdetectie zorgt ervoor dat als de crimineel een jammer gebruikt, een extra blokkering ingeschakeld wordt. Herstarten is dan niet meer mogelijk.
Met deze aanpassingen is het Keurmerk een nog effectiever wapen in de strijd tegen autodiefstal. Voor nu en in de toekomst.

Kentekencheck

Wilt u weten of uw auto is uitgerust met een goed beveiligingssysteem?

Doe dan de kentekencheck!

X